Vergroening BIV vanaf 1 maart 2012

Op 1 maart 2012 wordt de BIV voor particulieren en voor rechtspersonen (behalve ondernemingen met leasingactiviteiten) hervormd. Vanaf dan houdt men bij de bepaling van de belastbare grondslag rekening met de milieukenmerken van het voertuig: het brandstoftype, de Euronorm (luchtkwaliteit) en de CO2- uitstoot (klimaat). Via deze ingrijpende wijziging van de berekeningswijze van de BIV wil de Vlaamse Regering de bevolking aanzetten om haar aankoopgedrag inzake voertuigen te wijzigen en haar overtuigen om voor een schone wagen (nieuw of tweedehands) te kiezen.

Aangezien deze aangekondigde maatregel nog geen definitief goedgekeurde wetgeving betreft heeft de informatie op deze site louter een informatieve waarde. De informatie heeft geen enkele juridische bewijskracht; de Vlaamse Belastingdienst kan dan ook niet verantwoordelijk gesteld worden indien de definitief goedgekeurde decreetteksten en bij afgeleide het resultaat van de toekomstige berekening van de BIV zou afwijken van de hier bekomen informatie.

Meer informatie over deze nieuwe maatregel kan u terugvinden op onze contentpagina’s “vergroening BIV”. Ook bieden wij een simulatie tool aan zodat u zelf kan overgaan tot een berekening van de nieuwe BIV.

Zoomit. Betaald in een klikGebouw Aalst Gebouw Brussel