Zoomit

Zoomit voor particulieren

De Vlaamse Belastingdienst biedt de mogelijkheid aan om uw aanslagbiljetten digitaal te ontvangen via Zoomit. Dit is een gratis bankdienst in uw toepassing voor internetbankieren. Dankzij Zoomit vindt u in enkele klikken uw aanslagbiljetten terug. U hoeft uw betaling niet meer manueel in te geven in uw programma voor internetbankieren. U ontvangt een vooraf ingevuld overschrijvingsformulier dat u eenvoudig kan goedkeuren. Als u dat wenst, kan u via mail een waarschuwing ontvangen als er nieuwe aanslagbiljetten beschikbaar zijn. Zo vergeet u deze nooit tijdig te betalen en vermijdt u eventuele extra kosten.

Zoomit is dus eenvoudig, efficiënt, veilig en ecologisch.

Wil u deze dienst gebruiken, dan moet u zich eerst aanmelden op "mijn dossier". Hou uw eID of federaal token bij de hand. Dit om de veiligheid te garanderen van uw gegevens. Vervolgens klikt u op het Zoomit logo.

Snel naar:

 

Zoomit voor bedrijven 

Via het Zoomit platform voor ondernemers stelt de Vlaamse Belastingdienst naast het oorspronkelijke aanslagbiljet in pdf formaat ook een elektronisch bestand ter beschikking met als technische basis de standaard UBL 2.0 (dit impliceert dat het bestand van het type “XML” is). Meer specifiek gaat het om het e-fff formaat dat gebaseerd is op de UBL 2.0, maar met een beperkter aantal velden (herleid tot een 200-tal velden).
Met elk elektronische aanslagbiljet (pdf) zal één enkel XML bestand samengaan.

De technische documentatie over dit e-fff formaat kan u terugvinden op volgende link: http://www.e-fff.be/NL/documentation.php

In een eerste fase heeft de Vlaamse Belastingdienst er voor geopteerd enkel de hoofdlijnen van het aanslagbiljet weer te geven in het UBL bestand. In een tweede fase zullen ook detaillijnen worden opgenomen. In het huidig xml bestand wordt onder meer in de betrokken velden het ogm nummer (gestructureerde mededeling)  van de vordering en de relevante totaalbedragen vermeld.

Hier vindt u een voorbeeld van een xml/ubl-bestand in een zip-bestandje..

Mocht u hierbij nog verdere vragen hebben, neem dan contact op met ons. 

 

Zoomit. Betaald in een klikGebouw Aalst Gebouw Brussel