Gebruik eurovignetwegennet in Nederland, Luxemburg, Denemarken of Zweden vanaf 01/04/2016

  • 8 maart 2016

Zoals al eerder gecommuniceerd zal in België geen eurovignet meer geheven worden vanaf 1 april 2016. De heffing blijft evenwel bestaan in Nederland, Luxemburg, Denemarken of Zweden. Als u vanaf 1 april 2016 nog gebruik wenst te maken van het eurovignetwegennet in die landen moet u hiervoor wel nog een nieuw eurovignet aanvragen bij de buitenlandse overheden. U kunt dat nieuwe eurovignet niet meer aanvragen bij de Vlaamse Belastingdienst, noch bij een andere Belgische overheidsdienst.

Met het oog op de optimale werking en toegankelijkheid van het gemeenschappelijk informaticasysteem Eurovignet kunt u uw eurovignet voor de periode na 31 maart 2016 al vanaf 8 maart 2016 online aanschaffen op volgende website: https://www.eurovignettes.eu

Een nieuw eurovignet kan ook aangekocht worden in bepaalde de verkooppunten langs de weg. Een actuele lijst van deze verkooppunten met hun locatie en openingsuren is beschikbaar op de site van AGES (http://www.ages.de/en/eurovignette-points-of-sale.html). Meerdere verkooppunten zijn 24/24 beschikbaar, zowel in BE als in NL en LUX.).

Als u vóór 1 april 2016 een nieuw eurovignet aankoopt voor gebruik in het buitenland, zal dit pas ingaan vanaf 1 april 2016.