Originele aanslagbiljetten onroerende voorheffing regio Mechelen niet ontvangen

  • 24 januari 2017

Op 20 januari werden betalingsherinneringen verzonden voor aanslagbiljetten onroerende voorheffing. Verschillende personen uit de regio Mechelen laten weten dat ze geen origineel aanslagbiljet ontvangen hebben. Dit is het geval voor de postcodes 2800 (Mechelen), 2801 (Heffen) en 2811 (Hombeek en Leest).

We onderzoeken verder waar de exacte oorzaak is te vinden en zijn er ons van bewust dat, ondanks kwaliteitscontroles, er iets kan mislopen. We willen dit op de meest klantvriendelijke manier oplossen. Als u geen origineel aanslagbiljet heeft ontvangen, maar wel een herinnering, en u behoort tot die specifieke verzending voor de bovenvermelde postcodes, ondernemen we zelf het nodige om dit recht te zetten.

Dat doen we op twee manieren:

- Als u de herinnering al betaald heeft met inbegrip van de intresten, zal de Vlaamse Belastingdienst de onterecht betaalde intresten uiteraard terugbetalen. Als u de herinnering al betaald heeft, maar zonder de intresten, moet u verder niets doen; de intresten worden dan geschrapt.

- Als u de herinnering nog niet betaald heeft, sturen wij u zelf in de loop van de komende weken een nieuw aanslagbiljet, natuurlijk zonder dat daarbij intresten worden berekend. In dat geval krijgt u ook een nieuwe betaaltermijn van twee maanden.