Opgelet!

Het organiseren van spelen en weddenschappen of het opstellen van automatische ontspanningstoestellen is strikt gereglementeerd. U heeft er in de meeste gevallen een specifieke vergunning voor nodig. U vindt de nodige informatie op de website van de Kansspelcommissie, https://www.gamingcommission.be.

Om een vergunning te krijgen heeft u ook een attest van de belastingadministratie nodig: Waar vraag ik het attest aan dat ik nodig heb om een vergunning van de Kansspelcommissie te bekomen?

Wat is de belasting op Spelen en Weddenschappen?

De belasting op spelen en weddenschappen is van toepassing op alle soorten spelen en weddenschappen: alle verrichtingen waarbij deelnemers een som inzetten met risico van verlies, in de hoop hieruit winst of voordeel (in geld of natura) te behalen.

De belasting kan dus onder meer van toepassing zijn op:

  • kansspelen
  • behendigheidsspelen
  • weddenschappen op wedstrijden, matches, proeven, kampen, ...
  • online spelen en weddenschappen
  • ...

Opgelet! De automatische ontspanningstoestelen die opgesteld staan in een casino zijn onderworpen aan de Belasting op Spelen en Weddenschappen (SW), en niet aan de Belasting op Automatische Ontspanningstoestellen (AOT).

wie is bevoegd?

De belasting op spelen en weddenschappen is verschuldigd aan het Vlaamse Gewest als de spelen of weddenschappen worden ingericht op het grondgebied van het Vlaamse Gewest. Voor online spelen en weddenschappen bepaalt de locatie van de server aan welk gewest de belasting moet betaald worden.