Opgelet!

Het organiseren van spelen en weddenschappen of het opstellen van automatische ontspanningstoestellen is strikt gereglementeerd. U heeft er in de meeste gevallen een specifieke vergunning voor nodig. U vindt de nodige informatie op de website van de Kansspelcommissie, https://www.gamingcommission.be.

Om een vergunning te krijgen heeft u ook een attest van de belastingadministratie nodig: Waar vraag ik het attest aan dat ik nodig heb om een vergunning van de Kansspelcommissie te bekomen?

Wie moet de belasting op automatische ontspanningstoestellen betalen?

De belasting op automatische ontspanningstoestellen moet betaald worden door de eigenaar van het toestel. De eigenaar is dus de belastingplichtige.

De eigenaar moet een aangifte van het toestel doen, voordat het opgesteld wordt en als het opnieuw weggenomen of vervangen wordt door een toestel van een hogere categorie. Zolang er niets wijzigt aan het toestel en waar het opgesteld staat, wordt de aangifte automatisch verlengd.

Als de aangifte niet of niet tijdig door de eigenaar gebeurt, moet de uitbater van de plaats of het lokaal waar het toestel opgesteld staat de belasting betalen. Hij wordt dan de belastingschuldige.

Opgelet!

Een aantal categorieën van personen moeten geen belasting op automatische ontspanningstoestellen betalen. Zij zijn vermeld op de pagina van de vrijstellingen.