Wat is Zoomit?

De Vlaamse Belastingdienst biedt u de mogelijkheid om uw aanslagbiljetten digitaal te ontvangen via Zoomit.

Zoomit

Zoomit is een gratis bankdienst in uw toepassing voor internetbankieren. Dankzij Zoomit roept u met slechts enkele muisklikken uw aanslagbiljetten op het scherm op. U moet overschrijvingen niet meer manueel invoeren in uw programma voor internetbankieren, maar u krijgt in plaats daarvan een vooraf ingevuld overschrijvingsformulier dat u eenvoudig kan goedkeuren. U ontvangt een e-mail als er nieuwe aanslagbiljetten beschikbaar zijn. Zo vergeet u deze nooit tijdig te betalen en vermijdt u eventuele extra kosten.

Algemene voorwaarden Zoomit
  • Enkel de belastingplichtige zelf of de administrator van het bedrijf kunnen inschrijven voor het gebruik van Zoomit.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor de ingevoerde gegevens (rekeningnummer en e-mailadres). Als deze gegevens in de toekomst wijzigen, moet u zelf de gegevens wijzigen op onze registratiepagina. De Vlaamse Belastingdienst maakt gebruik van de door u aangeleverde gegevens (rekeningnummer en e-mailadres). De Vlaamse Belastingdienst kan dan ook niet verantwoordelijk gesteld worden voor de juistheid van deze gegevens.
  • De Vlaamse Belastingdienst gebruikt de door u verstrekte gegevens enkel en alleen voor de uitvoering van haar wettelijke opdracht. In geen geval worden gegevens meegedeeld aan derden.
  • Van zodra u uw gegevens ingevoerd en bewaard heeft, gaat u akkoord om vanaf de dag na de inschrijving uw aanslagbiljetten digitaal te ontvangen. De inschrijving op Zoomit blijft lopen tot u zich eventueel uitschrijft.
  • De bewaarde gegevens worden pas gebruikt vanaf de dag na de inschrijving. Het is evenwel mogelijk dat u kort na de inschrijving nog een document per post ontvangt.
  • De Zoomit toepassing is enkel mogelijk voor klanten van de volgende banken: AXA, Belfius, BNP Paribas Fortis, CBC, Centea, CPH, Landbouwkrediet, Deutsche Bank, Fintro, ING, KBC, Keytrade en Record Bank.
  • Enkel de registratie via een bestaande Belgische zichtrekening is mogelijk. Het is niet mogelijk om het nummer van een spaarrekening of een ander type rekening in te geven.
  • Betalen via Zoomit heeft geen enkele impact op de betaaltermijn of de termijn om bezwaar tegen de aanslag in te dienen.